Holland - onsdag den 17. april 2002


Floriade

Tilbage

I dag regner vi med at skulle opleve turens højdepunkt: Floriaden, der arrangeres hvert 10. år. Vejret er igen på kanten af regn, så med den rette påklædning satser vi på, at der ikke er alt for overfyldt med mennesker - og igen får vi ret.

Turen dertil foregår på nyetablerede veje og omkring udstillingen er der anlagt store parkeringspladser. Selve udstillingsarealet er af en størrelse, så det kan udforskes i løbet af en dag.

Lad det være sagt med det samme: vi blev en kende skuffet over udstillingen. Vi havde ventet os en stor udstilling med blomster og planter i overmål. Det, som vi fik at se, var en mini-udgave af en verdensudstilling med pavilloner fra mange lande. Mange steder kunne vi tydeligt se, at udstillingen kun lige har været åbent en uges tid. Der var nyplantede blomster overalt. Selv kioskerne, der findes mange steder på udstillingsarealet, er pyntet med potteplanter med blomster i. Vi var lidt skuffet over, at der ikke var flere blomster i alle afskygninger. Går man efter blomster alene, så er vores råd nok et besøg i Keukenhof i stedet. På Floriaden er der til gengæld mange andre ting at se på...

Vi valgte den nordlige parkeringsplads, der er den største. Lige efter indgangen har man mulighed for at tage et "tog" til den modsatte ende af parken. Vi valgte at tage toget tilbage, efter dagens strabadser. Et godt råd vil nok være, at starte med at tage dette tog (1,5 €). Dels fordi man så får et hurtigt overblik over arealet og dels er fordi der er mange, der vil bruge toget om eftermiddagen, når de trætte skal tilbage til deres biler. Det sidste oplevede vi dog ikke, sikkert fordi der i dag var få gæster.

Udstillingen er opdelt i 3 områder: "Near the roof", "By the hill" og "On the lake". Ganske kort om de 3 områder:

Near the roof

Den nordligste del af udstillingen domineres af et meget stort overdækket område. Taget på bygningen er beklædt med solceller. Området huser udstillinger fra en række asiatiske lande, Nordamerika og Middelhavsområdet. Der er en del at se på i dette område. For børnene er der en sjov legeplads tæt på indgangen. Ved siden af legepladsen er der en af de (vistnok 2) Floriade shops. (Den anden, der er større, ligger i den sydlige ende. I disse shops kan man - til overpris - købe alt muligt tingeltangel fra hele verden. Et umiddelbart skøn er, at Afrikanske boder er i overtal. Brug ikke for meget tid i disse shops og nøjes med at se den ene.

By the hill

Så snart man entrer dette område, går der en vej til højre. Den slår en blød bue og via denne kommer man igennem en stor del af dette område. Her er en række udstillinger, der nok er værd at se på - men ikke, hvis der er lang kø foran! Turen ender ved den stort anlagte pyramideformet bakke, der selvfølgelig skal bestiges. Fin udsigt fra toppen - især hvis vejret er flot (vi havde udsigt til en fæl regnbyge!)

Ved siden af legepladsen er der en stor legeplads, hvor man kan slappe lidt af...

On the lake

Efter min mening det flotteste område. Dels er her en del af de blomster, som jeg savnede andre steder. Dels er her en række flot anlagte udstillinger fra Asien, bl.a. Japan.

Som ved enhver udstilling af denne størrelse, er alt meget dyrt, så hvis muligheden byder sig, så smør madpakken hjemmefra, tag drikkevarer med osv. Ud over at det er dyrt, så er der ikke så mange spisesteder. Jeg kan forestille mig, at der bliver godt overfyldt, når turistsæsonen for alvor sætter ind.

Vi er enige om, at hvis man som turist kun har en dag i denne del af Holland, så skal man afgjort vælge Keukenhof frem for Floriaden.

Da vi kører hjem fra udstillingen klarer det op og vi er selvfølgelig nødt til at kigge nærmere på blomstermarkerne igen - nu hvor solen kigger frem!

Aftensmaden bliver på Indonesisk med Ristaffel. Denne restaurant ligger i strøggaden, der går paralelt med stranden i Katwijk aan Zee. Priserne er lave og maden ganske udmærket - selv om stedet bærer mere præg af cafeteria end af restaurant.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21